szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Potrawka z indyka z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna potrawka z indyka, która idealnie pasuje na lekki obiad dla osób dbających o linię. Można go podawać z brązowym ryżem.

Potrawka z indyka z cukinią

Składniki:

Potrawka z indyka z cukinią

 

  • 1 pierś z indyka
  • 4 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 ½ łyżeczki bazylii
  • 3 łyżki koncentratu
  • 1 łyżeczka wegety
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z indyka z cukinią
Mięso z piersi pokroić w paski, doprawić do smaku solą i pieprzem i obsmażyć na oliwie. Przełożyć do garnka. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, przesmażyć. Dodać do kurczaka. Marchew pokrojoną w plastry, smażyć na patelni ok. 10 minut. Wszystkie składniki wymieszać i podlać 1 szklanką wody. Dodać koncentrat, bazylię, wegetę i mieloną paprykę. Wszystko dusić razem przez ok. 15 minut. Podawać z ugotowanym ryżem lub makaronem.

Tagi:

cukinia indyk