grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 239]

Potrawka z komosy ryżowej i dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrawka z komosy ryżowej i dyni, w formie wegetariańskiej, bez glutenu. Danie zostało wzbogacone dodatkiem czerwonej fasoli, orzechów włoskich i kurkumy.

Potrawka z komosy ryżowej i dyni

Składniki:

Potrawka z komosy ryżowej i dyni

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z komosy ryżowej i dyni

Przygotowanie komosy ryżowej

Potrawka z komosy ryżowej i dyni
Do wody do gotowania dodajemy sok z pomarańczy.

Na sicie płuczemy komosę ryżową, którą gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na 1 szklankę komosy przypada 1 i 2/3 szklanki wody.

Przygotowanie warzyw

Potrawka z komosy ryżowej i dyni
Przed podaniem potrawkę z komosy ryżowej dekorujemy natką pietruszki.

Obraną dynię kroimy w kostkę. Orzechy prażymy na suchej patelni, po czym kroimy w drobne kawałki. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oleju podsmażamy cebulę z pokrojonym drobno ząbkiem czosnku. Dodajemy dynię. Całość podsmażamy ok. 3 minut. Dolewamy ciepły bulion. Doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą.


Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy orzechy oraz czerwoną fasolę. Wszystko mieszamy i podgotowujemy na małym ogniu ok. 2 minut. Ugotowaną komosę ryżową podajemy z warzywami.


Tagi:

dynia dania