-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Danie wymyślone na poczekaniu ze składników, które akurat miałam w kuchni. Bardzo dobrze smakuje z ryżem.

Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach
Na początku myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki pieczarki. Podsmażamy je na patelni aby zmiękły i woda odparowała. W międzyczasie oczyszczamy obie papryki z gniazd nasiennych i kroimy je w kosteczkę. Paprykę wrzucamy na patelnię do pieczarek i podsmażamy razem od czasu do czasu mieszając. Kroimy także cebulkę w drobną kosteczkę oraz przepuszczamy czosnek przez praskę. Po wrzuceniu cebulki na patelnię podsmażamy kilka minut mieszając a następnie dodajemy krojone pomidorki z puszki. Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy warzywa na małym ogniu. W tym czasie kroimy mięsko w kosteczkę. Mięsko wrzucamy na patelnię, dodajemy wszystkie przyprawy i doprawiamy do smaku. Całość podsmażamy jeszcze kilka minut. Potrawkę można podawać z ryżem bądź makaronem. Smacznego!
Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach
Pieczarki myjemy, obieramy oraz kroimy w półplasterki.
Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach
Obie papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę.
Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach
Pieczone mięso z kaczki kroimy w kosteczkę.
Potrawka z pieczonego mięsa w warzywach
Warzywa oraz mięsko dusimy na wolnym ogniu kilka minut.