malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Potrawka z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie podajemy z makaronem (np. szpinakowym). Jest bardzo smaczne i zdrowe. Można podawać z ziołami ulubionymi.

Potrawka z warzyw

Składniki:

Potrawka z warzyw

 

  • 1/2 kg fasolki szparagowej żółtej,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 20 dag świeżego groszku (można zastąpić mrożonym),
  • 1/2 brokuła,
  • 3 pomidory,
  • 1 cebula czerwona,
  • sól,
  • pieprz,
  • szklanka bulionu warzywnego,
  • 1 listek laurowy.

Sposób przygotowania:

Potrawka z warzyw
Fasolkę, brokuła gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, groszek przesmażamy z posiekaną cebulą na łyżce oleju, pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę. Siekamy fasolkę i brokuła, przekładamy do garnka, dodajemy groszek z cebulą, posiekane pomidory, kukurydzę, listek, solimy, pieprzymy, wlewamy bulion i dusimy 25 minut.