mięsko

mięsko

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

potrawka z zająca po parysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na potrawkę na obiad

potrawka z zająca po parysku

Składniki:

potrawka z zająca po parysku

 

  • Przodki zajęcze,
  • 20 dag wędzonki,
  • garść cebulek,
  • mielona papryka,
  • liść laurowy,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • szklanka czerwonego wina,
  • szklanka rosołu z kostki,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

potrawka z zająca po parysku
Przodki cielęce obrać z kości, dodać drobno posiekaną wędzonkę, pokrojone cebulki, sól, łyżkę masła i dusić na małym ogniu. Gdy się mięso nieco przyrumieni, dać trochę pieprzu, papryki, włożyć liść laurowy, zasypać łyżką mąki, zalać szklanką czerwonego wina. Dusić pod przykryciem do miękkości, sos rozprowadzić rosołem.
Podawać z ziemniakami przepuszczonymi w formie ryżu przez maszynkę.