kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Klasyczne powidła w nowej odsłonie z nutą leśnych jeżyn i aromatem whisky. Są miła odmianą dla osób lubiących przełamać kulinarna nudę.

Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky

Składniki:

Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky

 

Sposób przygotowania:

Powidła śliwkowo-jeżynowe z whisky
Śliwki myjemy, rozłamujemy i wyciągamy pestkę. Jeżyny myjemy, odsączamy. Śliwki smażymy na bardzo małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po około 30 minutach dodajemy jeżyny i kontynuujemy gotowanie aż masa stanie się gęsta. Dodajemy cukier i whisky i przesmażamy dalej aż masa będzie gęsta i kleista. 

Tagi:

śliwki