Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Powidła wieloowocowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mała ilość, ponieważ nie wiedziałam co z tego wyjdzie. A jednak taka mieszanka owoców jest bardzo smaczna i naturalnie słodka.

Powidła wieloowocowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Powidła wieloowocowe

 

Sposób przygotowania:

Powidła wieloowocowe
Wszystkie owoce dokładnie myjemy. Winogrona oddzielamy od gałązek. Każde winogrono przekrawamy i wyjmujemy z niego pestki. Ze śliwek wyjmujemy pestki i kroimy w kostkę. Wszystkie owoce nakładamy na patelnię. Następnie prużymy aż zmiękną (ok. 30 minut, bo te owoce same są miękkie). Posypujemy cukrem. Gdy się rozpuści przekładamy do słoiczka i szybko zakręcamy.
Powidła wieloowocowe
Etap 1- wszystkie owoce myjemy dokładnie
Powidła wieloowocowe
Etap 2 - z winogron wyjmujemy wszystkie pestki
Powidła wieloowocowe
Etap 3 - nakładamy na patelnie wszystkie owoce
Powidła wieloowocowe
Etap 4 - pod sam koniec dodajemy cukier