redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Książka Kucharska: Multicooker - przepisy

Powidła z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rozbrajająco pyszne powidła z czekoladą. Doskonały dodatek do kanapek, naleśników i ciast. Powidła z czekoladą przygotowane w Multicookerze. Czas przygotowania: 50 min. Czas w Multicookerze: 2 h. Program: jam. Porcji: 6.

Powidła z czekoladą

Składniki:

Powidła z czekoladą

 

  • 1 kg śliwek
  • 1 szklanka cukru (250 ml)
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

Powidła z czekoladą
1. Ze śliwek usunąć pestki, wsypać do misy urządzenia, zamknąć pokrywę.

2. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program JAM. Następnie nacisnąć COOKING TIME i ustawić czas na 2 godziny. Nacisnąć przycisk START.

3. Po 30 minutach otworzyć pokrywę i dalej smażyć powidła, od czasu do czasu mieszając.

4. 30 minut przed końcem dodać cukier, czekoladę i cynamon - dokładnie wymieszać.

5. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.

6. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

7. Gotowe powidła przełożyć do słoiczków i zawekować.