ewusska

ewusska

Kuchcik
[Przepisów: 2]

powidła z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

swietnie nadaje sie do ciast badz nalesnikow :)

powidła z rabarbaru

Składniki:

powidła z rabarbaru

 

  • 6 łodyg rabarbaru
  • cukier (ok.pol szkl.-w zaleznosci od upodoban)
  • cynamon (szczypta)
  • galaretka agrestowa (1op.)

Sposób przygotowania:

powidła z rabarbaru
rabarbar oczyszczamy i kroimy w kosteczke. nastepnie wrzucamy pokrojone kawaleczki do garnka i dodajemy ok. pol szklanki cukru po czy przy uzyciu blendera doprowadzamy rabarbar do papki :) gdy nasza papka jest gotowa przekladamy ja na patelnie i smazymy-mieszajac od czasu do czasu. podczas smazenia dodajemy szczypte cynamonu. pod koniec dodajemy galaretke i tak gotowy dzemik wkladamy do sloiczka.