migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Pożywna zupa gołąbkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Gdy mamy ochotę na gołąbki a brakuje nam czasu na ich zrobienie ten przepis sprawdzi się idealnie. Ten sam smak a przygotowanie zajmie nam ok 60 minut.

Pożywna zupa gołąbkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pożywna zupa gołąbkowa

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 kg białej kapusty
  • 200 g białego ryżu
  • 3-3,5 l wody
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki majeranku
  • 3 listki laurowe
  • sól,pieprz
  • pęczek włoszczyzny(natka pietruszki,liść selera i pora)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pożywna zupa gołąbkowa
Do garnka wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe,majeranek,sól i pieprz oraz pokrojoną włoszczyznę. Wszystko zagotować. W międzyczasie na patelni podsmażyć mięso mielone, krótko aby tylko zmieniło kolor.

Gdy zawartośc garnka się zagotuje dodać podsmażone mięso mielone oraz ryż i dalej gotować. Białą kapustę pokroić w grubą kostkę i również dodać do zupy. Wszystko gotować aż ryż i kapusta będą miękkie. Zupę trzeba od czasu do czasu przemieszać ponieważ jest gęsta i ryż może się przypalić.

Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba. Jeśli zupa jest zbyt gęsta należy dolać nieco wody. 
Pożywna zupa gołąbkowa
Do garnka wlać wodę. Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe,majeranek
Pożywna zupa gołąbkowa
W międzyczasie na patelni podsmażyć mięso mielone, krótko aby tylko zmieniło kolor.
Pożywna zupa gołąbkowa
Białą kapustę pokroić w grubą kostkę
Pożywna zupa gołąbkowa
Wszystko gotować aż ryż i kapusta będą miękkie. Zupę trzeba od czasu do czasu przemieszać

Tagi:

ryż mięso