aaaishaaa

aaaishaaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Pralinki Reeses

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Domowy odpowiednik pysznych, ciężko dostępnych w Polsce, amerykańskich pralinek z gorzkiej czekolady i masła orzechowego.

Pralinki Reeses

Składniki:

Pralinki Reeses

 

  • 200 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków
  • 100 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Pralinki Reeses
Schłodzone masło orzechowe formujemy na kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na desce, i wkładamy na chwilę do zamrażalnika. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.

Jak czekolada ostygnie, wyjmujemy kulki z zamrażalnika, każdą maczamy w czekoladzie, odkładamy na deseczkę, wkładamy na chwilę do lodówki aby czekolada zastygła. Gotowe.