grandepiccolacuoca

grandepiccolacuoca

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 188]

Praliny z białej czekolady, mascarpone i likieru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Praliny z białej czekolady i mascarpone z dodatkiem aromatycznego likieru pomarańczowego są prostą i szybką w przygotowaniu słodyczą przygotowaną tylko z 3 składników.

Praliny z białej czekolady, mascarpone i likieru

Składniki:

Praliny z białej czekolady, mascarpone i likieru

 

  • 200 g białej czekolady
  • 100 g serka mascarpone
  • 1-2 łyżki likieru pomarańczowego

Sposób przygotowania:

Praliny z białej czekolady, mascarpone i likieru
Pokrojoną w kostkę białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ciągle mieszając. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy mascarpone i 1 łyżkę likieru pomarańczowego. Masę na praliny miksujemy lub dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce ok. 2-3 godzin. Ze schłodzonej masy formujemy pralinki, które możemy obtoczyć np. w rozpuszczonej czekoladzie.