SUPERPRZEPIS

Prawie cordon bleu ( bez szynki )wg Buni

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Prawie cordon bleu ( bez szynki )wg Buni Więcej zdjęć (5)

Zaplanowałam proste sznycle , mizerię i ziemniaczki. A tu syn radośnie stwierdził , że chce cordon blue.

Składniki:

Prawie cordon bleu ( bez szynki )wg Buni

 

 

Sposób przygotowania:

Prawie cordon bleu ( bez szynki )wg Buni
Pierś z kurczaka podzielić na 4 części ( każdą pojedynczą na pół ). ,,Rozklepać" tłuczkiem do mięsa jak na sznycle ( najlepiej przez woreczek foliowy by nie poprzerywać mięsa ). Posolić i posypać pieprzem. Na każdy kawałek ułożyć kawałek sera cheddar i łyżeczkę solonego masła. Zwinąć tak by zabezpieczyć nadzienie ( w trakcie smażenia roztopi się i będzie płynne). Oprószyć mąką. Moczyć w jajku. Panierować w bułce tartej. Uformować w owalny kotlet. W garnuszku lub na głębokiej patelni rozgrzać olej z masłem pół na pół. Smażyć na rumiano. Podawać natychmiast by ser i masło w środku pozostały płynne.
Prawie cordon bleu ( bez szynki )wg Buni
Pierś z kurczaka przygotować jak na sznycel
Prawie cordon bleu ( bez szynki )wg Buni
Na każdej porcji sznycla ułożyć kawałek sera i masło
Prawie cordon bleu ( bez szynki )wg Buni
Panierować zawinięty wokół sera sznycel w mące-jajku i tartej bułce
Prawie cordon bleu ( bez szynki )wg Buni
Smażyć na mocno rozgrzanej mieszance oleju i masła na rumiano