Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pręga wołowa smażona z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pręga wołowa smażona z cebulką z ziemniakami i buraczkami- doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Polecam!!!

Pręga wołowa smażona z cebulką

Składniki:

Pręga wołowa smażona z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Pręga wołowa smażona z cebulką
1. Pręgę wołową gotuję do miękkości (wywar można wykorzystać do przygotowania zupy lub rosołu). Ugotowane mięso wyjmuję i kroję na porcje. 

2. Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Na patelnię przekładam masło oraz olej. Podgrzewam. Dodaję cebulę i mięso. Oprószam solą i pieprzem. Smażę do momentu, aż mięso się zarumieni.

3. Ziemniaki ugotuję do miękkości. Odcedzam i ugniatam. Na talerz wykładam mięso, ziemniaki oraz buraczki.