Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Princzesa po bługarsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zapiekana kanapka z mięsem w stylu bułgarskim

Princzesa po bługarsku

Składniki:

Princzesa po bługarsku

 

  • Mięso mielone wieprzowe - 200g
  • chleb mieszany- 10 kromek,
  • czosnek- 2 ząbki,
  • czubrica- 1 łyżeczka,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • papryka słodka do smaku.

Sposób przygotowania:

Princzesa po bługarsku
Znajoma rodem spod Sofii zapewniała, że takie zapiekanki je się u nich przynajmniej raz w miesiącu- więc postanowiłam wypróbować.Mięso mielone wyrobić, z solą i przyprawami. Kromki chleba natrzeć z jednej strony czosnkiem i cieniutko posmarować mięsem. Zapiekać w elektrycznym grillu( takim, który grzeje tylko od góry) aż się upieką na rumiany kolor. Na taką gorąca kanapkę ponoć można położyć plaster żółtego sera- u mnie zabrakło sera, więc wersja oszczędna.

Tagi:

mięso chleb