kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Proste leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna przekąska lub danie obiadowe.

Proste leczo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Proste leczo

 

  • 60 dag kiełbasy lub końcówek wędlin
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 średnia cukinia
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 3 gałązki koperku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa
  • sól, pieprz ziołowy, papryka słodka, oregano

Sposób przygotowania:

Proste leczo
Wędliny lub kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na rumiano. Przekładamy do garnka wlewamy troszkę wody,dodajemy startą na drobno marchewkę i posiekaną natkę z koprem i dusimy. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy, dodajemy kostkę rosołową i cebulę pokrojoną w pół plastry. Smażymy do zrumienienia pieczarek. Przekładamy je do garnka z wędliną , dodajemy koncentrat pomidorowy , przyprawy i pokrojoną w kostkę cukinię. Dusimy do miękkości , od czasu do czasu mieszając. Najlepiej smakuje na drugi dzień gdy wszystkie smaki się przegryzą.
Proste leczo
Końcówki wędlin lub ulubioną kiełbasę podsmażamy na rómiano.
Proste leczo
Do smażących sie pieczarek dodajemy kostkę rosołową wtedy są bardziej aromatyczne.
Proste leczo
Dusimy wszystkie składniki ewentualnie podlewamy wodą by się nie przypaliły.