Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Proste sznycle z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo proste sznycle z pozbawionych skóry i kości udek z kurczaka... Pomysł na smaczny, szybki w przygotowaniu obiad:)

Proste sznycle z kurczaka

Składniki:

Proste sznycle z kurczaka

 

  • 4 udka z kurczaka (górna część)
  • 1 jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • 4 łyżeczki przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Proste sznycle z kurczaka
Z udek usunąć skórę i tłuszcz, wyjąć kości. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Mięso z udek zamaczać w jajku, obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Mięso oprószyć z obu stron solą i posypać przyprawą do mięs. Sznycle smażyć na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 minut. Po tym czasie zdjąć przykrywkę, zwiększyć płomień pod patelnią. Sznycle zrumienić z obu stron.