Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Prosty karp smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Karp taki jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Nie wymaga wiele pracy, a doskonale smakuje. Danie idealne :)

Prosty karp smażony

Składniki:

Prosty karp smażony

 

Sposób przygotowania:

Prosty karp smażony
Karpia oczyszczamy, a następnie kroimy w dzwonka. Nacieramy go solą i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie zaczynamy panierować. Najpierw obtaczamy ryby w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Gdy wszystkie ryby będą już gotowe na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ryby z obu stron aż będą zarumienione. Podajemy z wybranymi dodatkami.