tamagochi75

tamagochi75

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

prosty sos beszamelowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

fantastyczny sos do lasagni (podstawowy),a z musztarda lub chrzanem do mies i ryb.

prosty sos beszamelowy

Składniki:

prosty sos beszamelowy

 

  • 50-100 gram masła naturalnego
  • 300-500 ml mleka
  • 3-5 łyżek maki
  • sol,pieprz,maggi,chilli
  • opcjonalnie do mies i ryb
  • 1-2 łyżeczki chrzanu tartego lub musztardy sarepskiej

Sposób przygotowania:

prosty sos beszamelowy
w rondelku rozpuszczamy masło,dosypujemy make i dodajemy przyprawy ,dokladnie rozprowadzamy miotelka i dolewamy mleko.caly czas mieszamy,az do zagotowania i zgestnienia uwazajac,zeby nie przywarl.opcjonalnie w wersji sosu do ryb i mies podczas gotowania dodajemy chrzan lub musztarde.wkrotce dolacze przepis na ulubiona lasagne mojej rodziny.udanego gotowania

Tagi:

ryba ryby tarta mak