przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Prowansalskie naleśniki z parówkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naleśniki z dodatkiem ziół prowansalskich i nadzieniem z parówki i sera żółtego.

Prowansalskie naleśniki z parówkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Prowansalskie naleśniki z parówkami

 

Sposób przygotowania:

Prowansalskie naleśniki z parówkami
Mieszamy ze sobą składniki na ciasto naleśnikowe : jajka, mleko, mąkę sól i zioła.Smażymy cienkie placki. Z tych proporcji powinno ich wyjść około dziesięciu. Na każdy naleśnik kładziemy parówkę i posypujemy tartym serem.Zawijamy naleśniki. Jajko "bełtamy" z odrobiną wody.Przygotowujemy bułkę tartą do panierowania. Maczamy naleśniki w jajku , potem w panierce i smażymy na rumiano. Smacznego!
Prowansalskie naleśniki z parówkami
Zioła prowansalskie to ciekawy i aromatyczny dodatek do ciasta naleśnikowego.
Prowansalskie naleśniki z parówkami
Ścieramy ser na tarce o grubych oczkach i obieramy parówki z osłonek.
Prowansalskie naleśniki z parówkami
Smażymy cienkie placki, niezbyt mocno je przypiekając.