Proziaki

justyna s-g - Przepis na: Proziaki offline

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Proziaki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

PROZIAKI-to placki mączne z dodatkiem sody oczyszczonej pochodzące z Podkarpacia


trudność: łatwe
czas:

Proziaki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg mąki
  • 2 żółtka
  • 1 jajka
  • 2 kubki kefiru
  • płaska łyżeczka sody
  • szczypta soli

Proziaki - PRZYGOTOWANIE:

wszystkie składniki dobrze wymieszać. Wyrobić ciasto na stolicy.Ciasto rozwałkować o grubości 1cm. Wycinać kwadraty i smażyć na patelni z olejem z obu stron.


smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Proziaki (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2009-08-14 07:30
Z czym je najlepiej podawać? Bardzo fajne te placki.5
Skomentuj
Oceń:
0
justyna s-g

justyna s-g
offline

2009-08-14 10:28
ja te placuszki jem z dżemem , czasami z masłem. Jak kto lubi, można np.z serem, z czekoladą,,,,,,,,,,
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2009-08-19 12:40
Właśnie wróciłam z Bieszczad i jadłam te proziaki podane z masłem czosnkowym i ziołami z grilla.Pyszności!
Skomentuj
Oceń:
0
agaj

agaj
offline

2012-04-26 11:53
pychotka te placuszki :))) jeszcze lepsze niż ze starego przepisu mojej mamy :D
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wypieki na słono
Chleb mleczny żytni na zakwasie Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Domowe pity do kebaba
Zapiekane naleśniki a la caprese Pyszna tarta z dynią Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree
Pizza rzeźnicka Kwiaty dyni w tarcie Włoskie bułeczki z farszem
Pizza z aromatycznymi kurkami Precle z makiem Kapuściane rogaliki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane