ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Prymulka - wiosenna pasta jajeczna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wszyscy tęsknią już za wiosną. Pojawienie się na stole prymulki wywołuje uśmiech na buziach. A tu niespodzianka. Prymulka jest jadalna. To smakowita pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewką itd.

Prymulka - wiosenna pasta jajeczna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Prymulka - wiosenna pasta jajeczna

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki twarożku
  • kilka rzodkiewek
  • mały pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki posiekanej roszponki
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól

Sposób przygotowania:

Prymulka - wiosenna pasta jajeczna

ETAP 1:

Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Szczypiorek i roszponkę drobniutko posiekać.

Wszystkie składniki ze sobą połączyć i dodać jeszcze twarożek. Dobrze wymieszać. Dodać do smaku pieprz młotkowany z kolendrą i sól.

Przełożyć do małej salaterki. Udekorować roszponką i rzodkiewkami.

Smacznego.

,, Prymulka ,,  - wiosenna pasta jajeczna
Prymulka - wiosenna pasta jajeczna śniadaniowa