gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Przecier pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przecier pomidorowy w słoiki na zimę .

Przecier pomidorowy

Składniki:

Przecier pomidorowy

 

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowy
Pomidory myjemy, kroimy na większe kawałki (możemy wykroić zielone części) i przekładamy do większego garnka. Cebule obieramy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do pomidorów. Por oczyszczamy i wkładamy do garnka z pomidorami. Całość dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, często mieszając do momentu, aż pomidory będą miękkie. Gorące pomidory porcjami przecieramy przez sito (aby nie było skórek pomidorów). Przecier przelewamy do słoików i pasteryzujemy ok. 10 minut.