Basia140188

Basia140188

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Przecier pomidorowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosty przepis na bazę zupy pomidorowej i sosu do spaghetti

Przecier pomidorowy

Składniki:

Przecier pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowy
Pomidory myjemy, kroimy, usuwamy stwardniałe części. Wrzucamy do robota na nóż tnący (powinny się dobrze zmielić). Potem gotujemy je tak, żeby fajnie zgęstniały. Doprawiamy do smaku. Nakładamy gorące do słoików, wlewamy po łyżeczce oliwy i pasteryzujemy 20min. Jeśli chcemy mieć idealny sos można zamiast robota użyć sokowirówki i gotować sam sos albo po ugotowaniu zmielonych pomidorów przetrzeć przez sito. Można również robić to już po otwarciu słoiczka. Polecam...