mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Przecier pomidorowy M

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Trochę pracochłonne przedsięwzięcie ale pyszne i satysfakcjonujące.

Przecier pomidorowy M Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przecier pomidorowy M

 

Sposób przygotowania:

Przecier pomidorowy M
Zagotować wodę , sparzyć nią pomidory , następnie obrać ze skórki . Robotem kuchennym posiekać na drobno pomidory , następnie przełożyć do garnka i gotować ,do momentu aż woda z pomidorów wyparuję , a przecier uzyska oczekiwaną konsystencje.Na koniec doprawiamy bazylią, pieprzem i solą. Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć .Nałożyć przecier do słoików , następnie zakręcić , pasteryzować około 15 minut w garnku z gotującą się wodą.
Przecier pomidorowy M
wrzątkiem sparzyć pomidory odstawić na chwilkę
Przecier pomidorowy M
następnie pomidory dokładnie obrać ze skórek
Przecier pomidorowy M
w robocie posiekać pomidory na drobniutko
Przecier pomidorowy M
gotowaćdo momentu aż przecier zgęstnieje

Tagi:

przyprawy