Adam28

Adam28

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Przekąska koktajlowa z sardynek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przekaska koktajlowa z sardynek

Przekąska koktajlowa z sardynek

Składniki:

Przekąska koktajlowa z sardynek

 

  • 150 dag sardynek
  • 1 łyżeczka winiaku
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • Natke pietruszki, szczypiorku i koperku
  • Przyprawa chili lub mielona papryka ostra
  • 3 liscie sałaty
  • 4 plastry cytryny

Sposób przygotowania:

Przekąska koktajlowa z sardynek
Sardynki obieramy ze skórki i usuwamy z nich kręgosłupy. Filety kroimy na kawałki i układamy je w 4 kieliszkach, skrapiamy winiakiem. Majonez mieszamy ze smietaną, przyprawami ziołowymi. Doprawiamy sos przyprawa chili lub ostrą papryką. Sardynki polewamy sosem i chłodzimy przez 0,5 godziny w lodówce. Każdą porcje przybrać pokrojoną w paseczki sałatą i plastrem cytryny.