jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Przekąska lazurowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Coś na wzór hiszpańskiej tortilli, w formie przekąski.

Przekąska lazurowa

Składniki:

Przekąska lazurowa

 

  • 3 jaja
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 10 dag sera lazur (niebieski lub zielony)
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 czerwona cebula
  • sól, pieprz grubo mielony do smaku
  • masło sklarowane
  • kiełki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Przekąska lazurowa
Jaja rozbij trzepaczką, dodaj pokruszony serek pleśniowy Lazur. Na rozgrzane na patelni masło wylej mase jajeczną. ułóż na górze plastry cebuli, pomidorków i kapary. Dopraw solą (delikatnie, bo ser jest słony) i pieprzem. Nakryj pokrywką i zapiecz na małym ogniu. Udekoruj kiełkami.

Tagi:

sery ser kapary