marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Przekąska meksykańska z sosami na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Chipsy Tortillas rozpakować i wyłożyć na specjalny talerz z przeg- -ródkami,do mniejszych wsypać orzeszki i kukurydzę osobno. Podawać.

Przekąska meksykańska z sosami na ostro.

Składniki:

Przekąska meksykańska z sosami na ostro.

 

  • 3 opakowania różnych chipsów Tortillas(trójkątne,skręcone w rulo
  • niki),jedno z gatunków może być łagodne,
  • 1 opakowanie kukurydzy meksykańskiej na ostro,
  • 1 opakowanie solonych orzeszków,
  • sos jalapeno,
  • słoik sera na gęsto do chipsów.

Sposób przygotowania:

Przekąska meksykańska z sosami na ostro.
Wszystkie rodzaje chipsów meksykańskich wysypać do wielkiego
talerza z przegródkami na przekąski,a do mniejszych przegródek
wsypać kukurydzę z opakowania,a do kolejnych orzeszki solone.
Sos wyłożyć łyżeczką do środkowej miseczki w talerzu,a ser dod-
-ać do osobnej miseczki lub też zapełnić środkową po uprzednim
przetarciu ręcznikiem papierowym.