Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Przekąska z ciasta francuskiego.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, kolorowe kopertki z ciasta francuskiego

Przekąska z ciasta francuskiego. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Przekąska z ciasta francuskiego.

 

  • 270g ciasta francuskiego
  • 2 kabanosy drobiowe
  • 30g suszonych pomidorów w oliwie
  • pęczek bazylii
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • jajko

Sposób przygotowania:

Przekąska z ciasta francuskiego.
Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy na kwadraty, mniej więcej o boku długości 5- 7 cm. Kabanosy kroimy w plasterki, pomidory w kostki. Na środku z każdego z kwadratów kładziemy trochę kabanosa, trochę pomidorków bazylię, posypujemy odrobiną przyprawy i składamy, zlepiając wszystkie 4 rogi razem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut.
Przekąska z ciasta francuskiego.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty a kabanosy na plasterki
Przekąska z ciasta francuskiego.
Na środku każdego z kwadratów układamy dodatki
Przekąska z ciasta francuskiego.
Zlepiamy wszystkie 4 rogi tworząc kopertkę z ciasta