plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Przekąska z ciasta francuskiego 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ślimaczki z ciasta francuskiego idealne na każdą imprezę. Można je podawać z sosem dip'owym.

Przekąska z ciasta francuskiego 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekąska z ciasta francuskiego 3

 

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • 2 wędzone płaty boczku
  • białko z 1 jajka

Sposób przygotowania:

Przekąska z ciasta francuskiego 3
Mrożone ciasto francuskie wyjąć z lodówki i zostawić na kilka minut by zmiękło. Ciasto francuskie rozwinąć a następnie podzielić na pół. Na każdym płacie ciasta położyć plasterek wędzonego boczku. Ciasto z boczkiem zwinąć w roladę dłuższym bokiem. Tak zwinięte ciasto pokroić w paski grubości około 1 cm. Krążki ułożyć na blaszce i piec około 15 min w lekko nagrzanym do 180 C piekarniku - na złotawy kolor.
Przekąska z ciasta francuskiego 3
Mrożone ciasto francuskie wyjąć z lodówki i zostawić na kilka minut by zmiękło. Ciasto francuskie rozwinąć a następnie podzielić na pół. Na każdym płacie ciasta położyć plasterek wędzonego boczku.
Przekąska z ciasta francuskiego 3
Ciasto z boczkiem zwinąć w roladę dłuższym bokiem.
Przekąska z ciasta francuskiego 3
Tak zwinięte ciasto pokroić w paski grubości około 1 cm.
Przekąska z ciasta francuskiego 3
Krążki ułożyć na blaszce i piec około 15 min w lekko nagrzanym do 180 C piekarniku - na złotawy kolor.