Strona główna Przekąski na krakersach

Przekąski na krakersach

szpileczka offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1136
zdjęcia: 1 z 5
Przekąski na krakersach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Takie mini przekąseczki na krakersach cieszą oko i podniebienie.


trudność: łatwe
czas:

Przekąski na krakersach - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie krakersów rewersów
  • 1 serek naturalny kanapkowy
  • kilka oliwek
  • szczypiorek
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 1 mały ogórek konserwowy
  • kawałeczek czerwonej papryki

Przekąski na krakersach - PRZYGOTOWANIE:

Krakersiki rozkładamy na talerzu. Serek przekładamy do szprycy i wyciskamy na każdego krakersika porcję sera. Ja używam do tego woreczków strunowych, do których nakładam serek, ucinam jeden róg woreczka i przez niego wyciskam. Jest to wygodne i bez konieczności mycia przyborów. Każdego krakersa dekorujemy, wg uznania. U mnie są to plasterki oliwek, kawałki szczypiorku i papryki oraz ósemki pomidorka koktajlowego i plasterki ogórka.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Przekąski na krakersach (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2013-09-25 00:30
Dawno takich nie jadłam,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Jajko na sałatce warzywnej Grissini z tymiankiem Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych
Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką Ciasteczka czekoladowo-owsiane Szybkie danie na śniadanie
Tosty z patelni Wytrawne gofry z parówką i oliwkami Mini kanapeczki z suszonym schabem
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i oliwkami Trójkątne tortille Sałatka z chipsami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane