szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1220]

Przekąski na krakersach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie mini przekąseczki na krakersach cieszą oko i podniebienie.

Przekąski na krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekąski na krakersach

  • 1 opakowanie krakersów rewersów
  • 1 serek naturalny kanapkowy
  • kilka oliwek
  • szczypiorek
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 1 mały ogórek konserwowy
  • kawałeczek czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Przekąski na krakersach

Krakersiki rozkładamy na talerzu. Serek przekładamy do szprycy i wyciskamy na każdego krakersika porcję sera. Ja używam do tego woreczków strunowych, do których nakładam serek, ucinam jeden róg woreczka i przez niego wyciskam. Jest to wygodne i bez konieczności mycia przyborów. Każdego krakersa dekorujemy, wg uznania. U mnie są to plasterki oliwek, kawałki szczypiorku i papryki oraz ósemki pomidorka koktajlowego i plasterki ogórka.

Redakcja poleca: