szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1231]

Przekąski na krakersach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takie mini przekąseczki na krakersach cieszą oko i podniebienie.

Przekąski na krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekąski na krakersach

  • 1 opakowanie krakersów rewersów
  • 1 serek naturalny kanapkowy
  • kilka oliwek
  • szczypiorek
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 1 mały ogórek konserwowy
  • kawałeczek czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Przekąski na krakersach
Krakersiki rozkładamy na talerzu. Serek przekładamy do szprycy i wyciskamy na każdego krakersika porcję sera. Ja używam do tego woreczków strunowych, do których nakładam serek, ucinam jeden róg woreczka i przez niego wyciskam. Jest to wygodne i bez konieczności mycia przyborów. Każdego krakersa dekorujemy, wg uznania. U mnie są to plasterki oliwek, kawałki szczypiorku i papryki oraz ósemki pomidorka koktajlowego i plasterki ogórka.
Przekąski na krakersach
Potrzebujemy krakersy serek i dodatki warzywne
Przekąski na krakersach
Serek nakłądamy do szprycy lub do woreczka strunowego
Przekąski na krakersach
Na śreodke każdego ciasteczka nakłądamy porcję serka
Przekąski na krakersach
Ciasteczka dowolnie dekorujemy małymi kawałeczkami warzyw

Zobacz film: Francuskie bistro w Polsce - z wizytą w Le Bistro Rozbrat