iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Przekładane piramidki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna i inna przekąska z grilla.

Przekładane piramidki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Przekładane piramidki

 

  • 30 dag mięsa mielonego z indyka
  • szczypior około 1\2 pęczka
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 szczypta ostrej papryki
  • 1\2 łyżeczki soli
  • 1\2 łyżeczki pieprzu
  • Dodatkowo:
  • 2-3 małe kalarepy
  • 1 cebula
  • pomidor
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Przekładane piramidki
Kalarepę obrać i pokroić w plastry każdy posypać odrobiną soli i pieprzu, zostawić tak na kilka minut w tym czasie przygotować mięso. Do mięsa dodać drobno pokrojony szczypior i przyprawy, dokładnie wymieszać i uformować malutkie i płaskie kotleciki(takie na wielkość kalarepy) na gorącym grillu ułożyć kotleciki, kalarepę i cebulę pokrojoną w plastry, wszystko grillować kilka minut z dwóch stron. Na talerzu ułożyć gruby plaster pomidora i na nim na zmianę ułożyć kalarepę, cebulę i kotleciki. Można do tego podać jakiś ostry sos.
Przekładane piramidki
Z mięsa, szczypioru i przypraw przygotować masę mięsną
Przekładane piramidki
Z mięsa uformować kotleciki na wielkość kalarepy
Przekładane piramidki
Wszystko razem grillować na gorącym grillu

Tagi:

mięso sosy indyk