Pacia25

Pacia25

Kucharz
[Przepisów: 8]

Przekladaniec brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkie pyszne ciasto brzoskwiniowe

Przekladaniec brzoskwiniowy

Składniki:

Przekladaniec brzoskwiniowy

 

 

  • Masa:

 

 

 

Sposób przygotowania:

Przekladaniec brzoskwiniowy
Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka,mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia. Piec 30 - 40 minut w 170 stopniach Masa: Żelatynę rozpuścićw niewielkiej ilości wody przegotowanej. Brzoskwinie zmiksować wraz z sokiem, dodać połowę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i tężejącą masę wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. Jogurt połączyć z cukrem, dodać drugą część żelatyny i wylać na masę brzoskwiniową. Herbatniki nasączyć w spirytusie, ułożyć na wierzchu i polać czekoladową polewą. Smacznego:))

Tagi:

jajko jajka