Przekładaniec budyniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

doskonały deser dla smakoszy budyniu

Przekładaniec budyniowy

Składniki:

Przekładaniec budyniowy

 

  • 65 g masła
  • 1 szklanka maki
  • 2 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 500 ml mleka
  • po 1 opakowaniu budyniu śmietankowego i czekoladowego
  • 500 g waniliowego serka homogenizowanego

Sposób przygotowania:

Przekładaniec budyniowy
1. Masło utrzeć z 3 łyżkami cukru i 1 jajkiem.Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia,po czym połączyć z masą. Całość wyłożyć na natłuszczoną i posypaną bułką tartą tortownicy. 2. budyń śmietankowy ugotować z mlekiem oraz resztą cukru i wlać na ciasto.Budyń czekoladowy w proszku połączyć z serkiem.Dodać 1 jajko i zmiksować.Krem wyłożyć na budyń.Ciasto wstawić do piekarnika na grzanego do 180 stopni C i piec przez 45 minut.Wypiek odstawić na kratkę kuchenną do ostygnięcia.

Tagi:

jajko jajka mak