mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Przekładaniec z masą toffi i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, słodkie ciasto z masą krówkową i orzechami

Przekładaniec z masą toffi i orzechami

Składniki:

Przekładaniec z masą toffi i orzechami

 

 

 

  • Dodatkowo:
  • masa krówkowa z puszki
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z masą toffi i orzechami
Warstwa orzechowa: Wszystkie składniki podsmażam razem na rozgrzanej patelni. Pozostawiam do ostudzenia. Ciasto: Mąkę przesiewam z sodą do miski, dodaję cukier, pokrojone masło, jajka, miód, śmietanę i zagniatam ciasto. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Ciasto dzielę na 3 równe części i każdą część wałkuję do wielkości blachy. Na wierzchu jednej z części wykładam i rozsmarowuję warstwę orzechową. Każdy placek piekę osobno w temperaturze 180°C ok. 10-12 minut. Na pierwszym blacie ciasta kładę połowę masy krówkowej i rozsmarowuję równo, przykrywam drugim ciastem, wykładam resztę masy krówkowej i wyrównuję, przykrywam trzecim plackiem z orzechami. Ciasto dekoruję polewą czekoladową. Wstawiam do lodówki.