iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Przekładaniec z mięsa i kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna przekąska na spotkanie w gronie znajomych, danie jest bardzo smaczne i sycące.

Przekładaniec z mięsa i kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekładaniec z mięsa i kapusty

 

  • 20 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 30 dag karkówki
  • przyprawy
  • Dodatkowo:
  • kiszona kapusta
  • olej

Sposób przygotowania:

Przekładaniec z mięsa i kapusty
Pieczarki pokroić w plasterki i wymieszać z jajkami, dodać do tego sól, pieprz oraz szczyptę tymianku. Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim małe pieczarkowe placuszki po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Karkówkę pokroić bardzo cieniutko minimum na 1/2 cm grubości, następnie natrzeć je przyprawą do gyrosa i pieprzem (ma być ostra) tak przygotowana karkówkę smażyć na złoty kolor w gorącym oleju. Kiszoną kapustę okołom 30 dag doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem. Na talerzu ułożyć ciepły placuszek z pieczarek na nim kawałeczki mięsa i kiszona kapustę, wszystko przykryć placuszkiem.
Przekładaniec z mięsa i kapusty
pokrojone pieczarki wymieszać z jajkami
Przekładaniec z mięsa i kapusty
na gorącym oleju smażyć małe pieczarkowe placuszki
Przekładaniec z mięsa i kapusty
mięso pokroic bardzo cieniutko i doprawić
Przekładaniec z mięsa i kapusty
wszystko ułożyć w mała piramidkę przed podaniem