Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Przepiórka pieczona

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepiórki oskubać i wypatroszyć. Dokładnie umyć i wysuszyć. Tuszki natrzeć

Przepiórka pieczona

Składniki:

Przepiórka pieczona

 

  • 2 przepiórki
  • 5 dag słoniny
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • mielone jagody jałowca
  • mielona kolendra
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Przepiórka pieczona
Przepiórki oskubać i wypatroszyć. Dokładnie umyć i wysuszyć. Tuszki natrzeć czosnkiem, posypać solą, jałowcem i kolendrą. Obłożyć dokładnie cienkimi plasterkami słoniny, związać ciasno bawełnianą nicią, pozostawić w cieple minimum 10 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180ºC. Mięso ułożyć na blasze, piec do zrumienienia.

Tagi:

przepiórka