Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Przepiórka z rożna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

przepis na dzikiego ptaszka

Przepiórka z rożna

Składniki:

Przepiórka z rożna

 

  • 12 przepiórek
  • 15 dag wątróbki z drobiu
  • 25 dag świeżych grzybów
  • 30 dag wędzonej słoniny
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Przepiórka z rożna
oczyszczone przepiórki natrzeć pieprzem i solą 12 dag pokrojonej słoniny stopić dodać umytą i drobno posiekaną wątróbkę z drobiu drobno pokrojone grzyby sól pieprz i na średnim ogniu podrumienić masą tą napełnić przepiórki owinąć je cienkimi plasterkami słoniny nadziać na rożen i na średnim ogniu upiec na rumiano