Przepis na pikle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wspaniałe lekko chrupiące pikantne pikle

Przepis na pikle

Składniki:

Przepis na pikle

 

  • Zalewa:
  • 1 szklanka octu 10%
  • 6 szklanek wody
  • 6 łyżek z czubkiem cukru
  • 1 płaska łyżka soli

 

Sposób przygotowania:

Przepis na pikle
Do garnka wlewamy jedną szklankę octu, sześć szklanek wody, sześć łyżek cukru i jedną płaską łyżkę soli.Całość gotujemy.Słoik wyparzamy.Ogórki myjemy, obieramy. Następnie kroimy jeden ogórek na cztery części.Do wyparzonego słoika wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie, chrzan, gorczyce,czosnek,koper.Ogórki ułożyć w słoju ciasno ,poziomo jeden koło drugiego.Zalewamy zalewą.Wkładamy do garnka w ciepłej wodzie.Pasteryzujemy 3-4 minuty.Wyjmujemy słoiki i układamy górą do dołu..

Tagi:

przyprawy