Bakłażan nadziewany to jeden z pomysłów na to warzywo. Można go zrobić na wiele różnych sposobów. Wystarczy nieco pokombinować z nadzieniem. Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną, kurczakiem lub pieczarkami z pewnością skradną Ci serce. Szczególnie, że można go zrobić naprawdę szybko. Wystarczy użyć składników, które masz pod ręką i gotowe! Takie danie warto serwować z dodatkiem sosu – czosnkowego, jogurtowego lub śmietanowego. Te połączenia z pewnością przypadną Ci do gustu!
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym

Bakłażan to warzywo, które można przygotować na wiele sposobów. Pieczony, grillowany, smażony – zawsze smakuje znakomicie. Jedną z opcji jest bakłażan nadziewany mięsem mielonym. Ta propozycja świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezy. Ta potrawa jest szybka i prosta w przygotowaniu. Dlatego jeśli nie masz pomysłu na obiad lub przystawkę na gorąco – sięgnij po przepisy na bakłażana nadziewanego mięsem – wołowym, wieprzowym lub drobiowym.

Bakłażan faszerowany warzywami

Bakłażan faszerowany warzywami

Masz ochotę na bakłażana nadziewanego w wersji wegetariańskiej? Wystarczy, że farsz mięsny zamienisz na ten z gotowanych lub konserwowych warzyw. Całość wystarczy połączyć z kaszą lub wybranym gęstym sosem. Świetnie do tego celu sprawdzi się beszamel. Bakłażana nadziewanego warzywami wystarczy zapiec w 180 st. C przez ok. 20-30 minut, by cieszyć się pysznym obiadem. Użyj do tej potrawy ulubione składniki i zachwyć się jego smakiem. Szczególnie, że całe danie zrobisz naprawdę błyskawicznie!

Znaleźliśmy 41 przepisów w kategorii Bakłażan faszerowany