Beza Pavlova, w kuchni polskiej nazywana również „bezą Pawłowej”, jest delikatnym wyrobem, którego chrupki wierzch kryje wewnątrz piankową masę. Bezę Pavlova przygotowuje się z dodatkiem mąki ziemniaczanej oraz białego octu winnego, ewentualnie ryżowego. Beza doskonale smakuje z kremem z serka mascarpone i śmietany kremówki. Deser dekoruje się owocami, najlepiej figami, truskawkami, malinami, jagodami lub borówkami. W roli polewy świetnie sprawdza się miód z domieszką soku z cytryny i odrobiny wanilii.

Polecane przepisy do kategorii Beza pavlova

Znaleźliśmy 52 przepisów w kategorii Beza pavlova

Pavlova w duecie

Pavlova w duecie

IwonaM IwonaM

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tort Pavlova 2

Tort Pavlova 2

czekoladka_m czekoladka_m

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: