Klasyczna włoska grzanka jest posmarowana roztartym czosnkiem i skropiona oliwą z oliwek. Częściej jednak podaje się bruschettę z pomidorami lub z mozzarellą, która przypomina kanapkę na ciepło. Pomidory należy wcześniej sparzyć i obrać ze skórki, a następnie posiekać i wymieszać z ziołami – bazylią, czarnym pieprzem i odrobiną soli. W bogatszych wersjach dodaje się również inne składniki, np. czarne lub zielone oliwki, cebulę czy wędliny. Bruschetta najlepiej smakuje podawana jeszcze na gorąco. Może być doskonałą przekąską, ale także dodatkiem do zupy.

Znaleźliśmy 91 przepisów w kategorii Bruschetta

bruschetta

bruschetta

aginaa aginaa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta

Bruschetta

JulkaLan JulkaLan

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta

Bruschetta

EnchantedxD EnchantedxD

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta

Bruschetta

krzyssiu_o1995 krzyssiu_o1995

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta

Bruschetta

ajo ajo

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta 5

Bruschetta 5

mbux mbux

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta po mojemu

Bruschetta po mojemu

dayzi dayzi
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta ryżowa

Bruschetta ryżowa

bernika bernika
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta tatarska

Bruschetta tatarska

pacpaw pacpaw

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta truflowa

Bruschetta truflowa

pacpaw pacpaw
8

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Bruschetta wg Alex

Bruschetta wg Alex

Alex_M Alex_M
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: