Bułeczka to rodzaj delikatnego smakołyku, który może stanowić podstawę naszego drugiego śniadania, ale także deseru.
Głównym składnikiem bułeczek jest mąka pszenna, żytnia lub kukurydziana. W cukierniach dostępnych jest wiele rodzajów tego wypieku, ale nic nie jest wstanie równać się z bułeczkami drożdżowymi naszych mam i babć!

Bułeczki wypełnione delikatnym, słodkim twarożkiem lub sezonowymi owocami: jagodami, truskawkami, malinami czy jabłkami rozpływają się w ustach. Wyjęte prosto z pieca, aromatyczne i mięciutkie jagodzianki - doskonałe na deser, na piknik i na przekąskę.

Odżywcze i zdrowe bułeczki maślane z kruszonką to idealny przysmak dla małych dzieci. Bułeczki cynamonowe, z czekoladą, z masą budyniową - znikają ze stołów w zastraszającym tempie! Dla wielbicieli zdrowego odżywiania najlepsze będą wypieki z pełnowartościowymi zbożami.

Bułeczki owsiane czy z otrębami, wyglądają i smakują wyśmienicie. Zapraszamy do zapoznania się z przepisami naszych użytkowników na przepyszne bułeczki!
 
Zdjęcie: Fotolia 
 

Znaleźliśmy 582 przepisów w kategorii Bułeczki