Stanowi ważny element polskiej tradycji kulinarnej. Pasuje do potraw mięsnych, ryb, jajek i zup. Niezmiennie kojarzy nam się z Wielkanocą, w trakcie, której nie może go zabraknąć wraz z ćwikłą i majonezem, najlepiej domowej roboty.

Jako sos, chrzan uzupełnia smak mięs, wędlin, potraw z jajek na zimno, serów. Doskonale komponuje się ze smakiem wszelkiego rodzaju ryb.

Połączony z jogurtem naturalnym stworzy smaczny dip do pieczonych ziemniaków. Masło chrzanowe idealnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych ryb, mięsa. Zupa chrzanowa aromatyczna i sycąca to dobry zamiennik dla popularnych zup wielkanocnych takich jak barszcz biały czy żurek.

Polecane przepisy do kategorii Chrzan

Znaleźliśmy 147 przepisów w kategorii Chrzan

Chrzan śmietankowy

Chrzan śmietankowy

Gatita Gatita

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Masło chrzanowe

Masło chrzanowe

jaga85 jaga85

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Żurawinowy chrzan

Żurawinowy chrzan

jaga85 jaga85

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: