Czy każde ciasto musi w swoim składzie zawierać jajka? Oczywiście, że nie! W dzisiejszych czasach możemy eksperymentować z każdym daniem oraz deserem, a w szczególności z ciastami.

Ciasta bez jaj cieszą się coraz większą popularnością. Po pierwsze są świetnym przysmakiem dla osób, które nie mogą spożywać jajek, po drugie wypieki bez ich użycia przygotowuje się znacznie szybciej.

W naszej domowej cukierni możemy stworzyć istne arcydzieła nie używając do tego jaj. Tarty na słodko i na wytrawnie, blok czekoladowy a może szarlotka? Niezależnie od tego, które lubicie najbardziej - wszystkie są możliwe do przygotowania bez użycia tego produktu.

Ponadto duża sławą cieszą się ciasta owocowe oraz jogurtowe. Cytrynowe bez jaj jest liderem w tej kategorii.

Bez użycia jajek możemy również stworzyć prosty, aromatyczny oraz pyszny sernik na zimno, który będzie szybkim, łatwym i idealnym deserem do popołudniowej kawy w gronie najbliższych.

Wiele mas do ciast i tortów zawiera w swoim składzie jajka. Na portalu gotujmy.pl znajdziecie pyszne kremy bez użycia tego produktu, które swoim doskonałym smakiem zaskoczą wszystkich.

W tym dziale znajdziecie najlepsze i sprawdzone przepisy na zaskakująco pyszne ciasta, w których składzie na próżno szukać jaj. Gwarantujemy, że te aromatyczne wypieki na stałe zagoszczą w waszych domach.

Zachęcamy Was do wypróbowania naszych przepisów - dajcie się zaskoczyć! Zapraszamy!

Zdjęcie: Fotolia

Znaleźliśmy 136 przepisów w kategorii Ciasta bez jaj

Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

iziona iziona
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Szybka stefanka

Szybka stefanka

dayzi dayzi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: