W przypadku ciast ucieranych bardzo ważne jest, aby wszystkie wykorzystywane do ich przygotowania składniki miały temperaturę pokojową. W czasie pieczenia warto bezwzględnie przestrzegać maksymalnej temperatury jaką jest 160 stopni Celsjusza. Gdy temperatura będzie za wysoka wierzch ciasta się spiecze a środek pozostanie surowy. Ucierane ciasto można wzbogacić owocami. Najlepiej w tym przypadku sprawdzają się truskawki, jagody oraz jabłka.

Polecane przepisy do kategorii Ciasto ucierane

Znaleźliśmy 316 przepisów w kategorii Ciasto ucierane

Babka na oleju

Babka na oleju

kiwi kiwi

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Babka olejna

Babka olejna

Henia Henia
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Dobra babka na oleju

Dobra babka na oleju

Henia Henia
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Babka z olejem

Babka z olejem

zurawik91 zurawik91

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ucierane z serem

Ucierane z serem

kasik12 kasik12

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ucierane płatki róży

Ucierane płatki róży

2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: