W przypadku ciast ucieranych bardzo ważne jest, aby wszystkie wykorzystywane do ich przygotowania składniki miały temperaturę pokojową. W czasie pieczenia warto bezwzględnie przestrzegać maksymalnej temperatury jaką jest 160 stopni Celsjusza. Gdy temperatura będzie za wysoka wierzch ciasta się spiecze a środek pozostanie surowy. Ucierane ciasto można wzbogacić owocami. Najlepiej w tym przypadku sprawdzają się truskawki, jagody oraz jabłka.

Polecane przepisy do kategorii Ciasto ucierane

Znaleźliśmy 316 przepisów w kategorii Ciasto ucierane

Ucierane z serem

Ucierane z serem

kasik12 kasik12

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ucierane z morelami

Ucierane z morelami

jaga85 jaga85
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ucierane z malinkami

Ucierane z malinkami

iziona iziona
6

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ucierane z jabłkami

Ucierane z jabłkami

iziona iziona

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ucierane z jabłkami

Ucierane z jabłkami

aga-25 aga-25

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ucierane płatki róży

Ucierane płatki róży

2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ucierane pieguski

Ucierane pieguski

iziona iziona

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: