Confit z kaczki jest tradycyjną potrawą francuską. Konfitowanie to sposób konserwowania mięsa. Polega na marynowaniu w soli, a później powolnym gotowaniu w tłuszczu. Confit z kaczki to potrawa z kaczych udek. Udka naciera się solą z przyprawami, np. tymiankiem, i odstawia na kilkanaście godzin do lodówki. Oczyszczone z soli kawałki kaczki wkłada się do naczynia, zalewa tłuszczem (np. kaczym lub wieprzowym), tak by nic nie wystawało ponad powierzchnię, i gotuje przez kilka godzin, do miękkości.

Polecane przepisy do kategorii Confit z kaczki

Kacze udka confit

Kacze udka confit

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kacze uda confit

Kacze uda confit

Kniejson Kniejson

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Eli confit z kaczki

Eli confit z kaczki

eli_555 eli_555
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Znaleźliśmy 3 przepisów w kategorii Confit z kaczki

Kacze udka confit

Kacze udka confit

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Kacze uda confit

Kacze uda confit

Kniejson Kniejson

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Eli confit z kaczki

Eli confit z kaczki

eli_555 eli_555
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: