Cukinia faszerowana po prosta w wykonaniu pyszna i zdrowa potrawa. Przygotowujemy ją przecinając nasze warzywo wzdłuż na pół, wydrążając je mniej więcej do połowy głębokości. W pustym miejscu układamy przygotowane składniki i zapiekamy całość w piekarniku do zrumienienia. Możemy przygotować cukinie faszerowaną pieczarkami, ryżem, fetą, tuńczykiem czy mięsem. W każdej postaci będzie ona smakować wybornie i nie raz jeszcze przygotujemy ja dla siebie lub dla gości.
cukinia faszerowana mięsem

cukinia faszerowana mięsem

Cukinia faszerowana mięsem to pyszne i sycące danie. Do jej przygotowania możemy użyć różnych rodzajów mięs oraz różnorodnych dodatków, warzyw, ryżu, czy kasz. Często przyrządzana jest cukinia faszerowana kurczakiem, indykiem, kiełbasą, czy szynką. Każdy pomysł będzie dobry, ponieważ warzywo to pasuje właściwie do wszystkiego. Będzie ona świetnym rozwiązaniem na lekki i pożywny obiad.

cukinia faszerowana mięsem mielonym

cukinia faszerowana mięsem mielonym

Cukinia faszerowana mięsem mielonym jest chyba serwowana najczęściej. Możemy do jej przygotowania użyć różnego rodzaju mięs, dobrze smakować będzie z wieprzowiną, wołowiną, indykiem, czy kurczakiem. Często serwuje się cukinie faszerowaną mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem. Posypujemy ja obficie startym żółtym zerem i zapiekamy ją w piekarniku.

cukinia faszerowana warzywami

cukinia faszerowana warzywami

Cukinia faszerowana warzywami to ciekawy pomysł na pyszne, pożywne danie. Będzie ono dobrym pomysłem dla osób pozostających na diecie. Możemy przygotować ją z dodatkiem różnorodnych warzyw, pomidorów, fasoli, papryki, marchewki, pietruszki, czy selera. Uzupełnić ją możemy ryżem, kaszą i różnymi rodzajami serów. Cukinia faszerowana warzywami to pyszna wegetariańska potrawa, którą możemy cieszyć się w różnych odsłonach.

cukinia faszerowana kaszą

cukinia faszerowana kaszą

Cukinia faszerowana kaszą będzie dobrym pomysłem jako odmiana od tradycyjnych obiadów. Można przyrządzić ją także na ciepłą kolację. Do jej przygotowania używajmy różnorodnych rodzajów kasz. Świetnie będzie smakować cukinia faszerowana kaszą, jaglaną, gryczaną, pęczakiem, czy kuskusem. Uzupełniamy je ulubionymi warzywami, serami i zapiekamy w piekarniku do zrumienienia.

Znaleźliśmy 34 przepisów w kategorii Cukinia faszerowana