Faworki drożdżowe, nazywane inaczej chrustem, są chrupiącymi i słodkimi ciasteczkami o kształcie złożonej kokardki. Ciasto na pyszne faworki przygotowuje się z mąki, mleka, margaryny, cukru, jaj, drożdży i odrobiny spirytusu. Przyrządzenie drożdżowych faworków wymaga trochę czasu, gdyż ciasto należy odstawić do wyrośnięcia, a dopiero potem rozwałkowuje się je, kroi w paski i formuje na kształt charakterystycznej kokardki. Uformowane ciastka smaży się na głębokim rozgrzanym oleju.

Polecane przepisy do kategorii Faworki drożdżowe

Drożdżowe chrusty

Drożdżowe chrusty

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Chrusty drożdżowe

Chrusty drożdżowe

4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Drożdżowe faworki

Drożdżowe faworki

jaga85 jaga85
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Znaleźliśmy 9 przepisów w kategorii Faworki drożdżowe

chrusty drożdżowe

chrusty drożdżowe

IwaG2 IwaG2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Drożdżowe chrusty

Drożdżowe chrusty

zewa zewa

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Chrusty drożdżowe

Chrusty drożdżowe

4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Drożdżowe faworki

Drożdżowe faworki

jaga85 jaga85
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: